Груша домашня (Pyrus x communis), вона ж Західноєвропейська груша — культура, що походить, найімовірніше, з Азії або Кавказького регіону. Втім, значно більшу популярність вона здобула у Європі, а перші письмові свідчення про вирощування груші в Європі залишив близько 1000 років тому Гомер.
Якщо в Азії плоди груші мусили конкурувати з великою кількістю більш солодких фруктів та ягід, то в умовах Європи конкуренція суттєво знизилася, оскільки в цих кліматичних умовах далеко не всі теплолюбні рослини були спроможні рости та давати врожай. На сьогодні грушу вирощують на американському континенті, в Африці, Австралії, Новій Зеландії.
Груша Домашня стала основою для виведення селекціонерами більшості сортів груш, які вирощуються у промислових масштабах.
Перші культурні сорти груші давали помірно солодкі та тверді плоди, які використовували головним чином для приготування різноманітних страв. Проте починаючи з XVIII століття селекціонери зробили неабиякий прорив у питання створення нових сортів і вивели велику кількість груш, які мають більш солодкі та м’які плоди. Ці сорти здобули прихильність людей, що люблять вживати груші сирими.
Груша здатна розмножуватися насінням, проте більш перспективним способом одержати грушу потрібного сорту вважається розмноження живцями та щепленням.
Сорт вразливий до таких факторів:
Підживлення:
Грушу домашню зазвичай вирощують у садку, хоча відомі й випадки вирощування груші в парку.
"Клуб рослин" — це можливість придбати прекрасний посадковий матеріал груш у контейнерах. Такий спосіб вирощування розсади дозволяє транспортувати саджанці на великі відстані, не травмуючи коріння. Приживлюваність на новому місці майже 100-відсоткова.
Доставка поштовими службами по всій території України. Адекватні ціни.