Азот відіграє дуже важливу роль в процесі вирощування сільськогосподарських культур як з екологічної, так і економічної точки зору. Є дві форми азоту, які містяться в ґрунті: нітрат (NH3-) та амоній (NH4 +). Вплив цих двох форм на якість ґрунту дуже відрізняється між собою.
Нітрати, зважаючи на високий показник розчинності, легко вимиваються з ґрунту та залягають в глибокі шари, недосяжні для коренів рослин. Своєю чергою, азот у вигляді амонію може зберігатися в ґрунті, оскільки не піддається вимиванню. Збалансованість рівня аміачного та нітратного азоту мають важливе значення для оптимізації росту рослин та якості вирощеної продукції.
В даному розділі сайту представлені новітні прилади портативного типу, які призначені для вимірювання показника азоту в ґрунті. Зокрема, ми пропонуємо клієнтам якісні N-тестери та нітратоміри, які значно полегшать процес контролю живлення азотом всіх без виключення рослин. Перевірка кількості азоту відбувається за допомогою аналізу вмісту хлорофілу в зеленій масі рослини. Всі прилади, представлені на вибір клієнтам, прості у використанні, точні та надійні. Їх можна використовувати без допоміжних пристосувань, адже вони здійснюють повноцінне вимірювання самостійно. Серед переваг продукції цього розділу – компактні розміри, захищеність від пилу та вологи. Крім того, прилади продаються в комплектах з футлярами для зберігання та здійснення транспортувань без ризику пошкодити інструмент.
Спеціалісти рекомендують ретельно відкалібровувати пристрої залежно від культур та особливостей їх зростання. Якщо Ви вирішили замовити N-тестер у нас, ми можемо гарантувати допомогу консультантів у виборі, а також поради по калібруванню приладдя.
Нітратомір – це сучасне приладдя, яке призначене для вимірювання кількості та наявності нітратів в фруктах, овочах та кореневищах рослин. Відомо, що нітрати містяться не лише в продуктах, які вирощуються в землі, але й в організмі людини. Про негативний вплив надлишку нітратів в продуктах харчування написано багато наукових праць. Ми ж пропонуємо купити пристрій, який дозволить постійно «тримати руку на пульсі» і чітко визначати якість тих чи інших плодів.